Tallinna Kammermuusika festival püstitab Vabaduse väljakule muusikatelgi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Zahharenkova.
Irina Zahharenkova. Foto: PLMF

Juba viiendat aastat järjest püstitab Tallinna Kammermuusika fesstival Vabaduse Väljakule telgi, mis sel aastal avab uksed 1. septembril ja saab nimeks Tarkusepäeva muusikatelk. Igal täistunnil kell 11.00–18.30 toimuvad seal linnarahvale vaba sissepääsuga kontserdid. Esinevad Lasnamäe, Viimsi ja Nõmme muusikakoolid, PLMF Academia Nova huvikool, klaveriselts «Allegro», viiuliansambel «Võlukeeled», vaskpillikvintett «Tuulisbrass», viiuldaja Sigrid Kuulmann õpilastega ja sopran Kristina Vähi Laululinnud. 

31. augustil kell 19 Hopneri Majas esineb nii Eesti kui välislavadel tunnustust pälvinud TRIO HEMEIS, koosseisus Sigrid Kuulmann (viiul), Andreas Lend (tšello), Ralf Taal (klaver). Samal kontserdil kõlab maailma esiettekandena Aaro Pertmanni «Suure-Jaani eleegia» tšellole ja klaverile. «Teos on veidi melanhoolse varjundi ja lüürilise karakteriga,» ütleb helilooja Aaro Pertmann ja lisab, et «olen kasutanud tuntud jaanilaulu meloodiast pärinevaid motiive ühe eluperioodi mälestusena, mis on seotud Suure-Jaaniga».

Festivali lõppkontsertidel saame kuulda kaht duot: 1. septembril kell 19 Raekojas esinevad Euroopa ja Skandinaavia lavadel tuntud muusikud Anna-Liisa Bezrodny (viiul) ja Jan-Erik Gustafsson (tšello, Soome) ning 2. septembril kell 19 Hopneri Majas mängivad festivali selleaastase lõppakordi tippsolistid Vlorent Xhafaj (tšello, Albaania/Prantsusmaa) ja Irina Zahharenkova (klaver, Eesti/Soome).

Festivali korraldab Muusikute fondi PLMF ja kunstiliseks juhiks on ooperilaulja Pille Lill. Festival on pärjatud Euroopa Festivalide Liidu EFFE kvaliteedimärgisega aastatel 2015–2018 ja on tänuvu pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles