Pärdi päevadel Mingo Rajandi uudisteos

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mingo Rajandi.
Mingo Rajandi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nargenfestival tellimusel jõuab Pärdi päevadel kuulajateni noore helilooja uudisteos –  Mingo Rajandi «Creating Gods», mis toetub portugali luuletaja ja mõtleja Fernando Pessoa tekstidele. 

Kontsert-etendused tulevad ettekandmisele ainult neljal korral -  6., 7., 8. ja 9. septembril Niguliste kirikus. Kunstnik on Kristjan Suits ja koreograaf Oksana Tralla.

Sel aastal kandub Nargenfestival oma ajaloos esimest korda Hiiumaale. Pärdi päevade raames tulevad 5. septembril saare vanimas, Pühalepa kirikus ettekandele Arvo Pärdi armastatumad kammer- ja orkestriteosed Tallinna Kammerorkestri ja solistide esituses ja dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel. 

Ansambel Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve käe all jätkab Pärdi vähem esitatud muusika tõlgendamist «Missa syllabica» kontserdil Paides kirikus 4. septembril. Rakveres ja Tallinnas toovad Vox Clamantis ja solistid, Estonian Cello Ensemble ja organist Ene Salumäe kuulajateni Arvo Pärdi loominguga kava «L'Abbé Agathon», milles põimuvad a cappella või orelisaatega koorimuusika tšellooktetile loodud teostega.

11. septembril Tallinnas Jaani kirikus toimub ka Arvo Pärdi sünnipäevakontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles