Rahvusraamatukogus avatakse Asko Künnapi näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Künnap.
Asko Künnap. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Täna, 6. septembril kell 18 avatakse Rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis Asko Künnapi loomingu näitus «MOEÄT» ehk «Ma olen ennast ära tüüdanud».

«Ma ei vaata telekat, ei loe saastalehti ega kommentaariume. Ja ma väldin jõudumööda tühiseid inimesi. See on harjutatav kunst. Tühised inimesed sellest tühjemaks ei jää, samas kui mina võin oma päevi täita millegi sisukamaga kui müügimeeste, maaklerite ja putukametnikega jagelemine. Mõtlemisega, näiteks. Ja ma olen ennast tõsiselt ära tüüdanud,» iseloomustab Künnap näitust.

Eksponeeritud on osalt retrospektiivne näitus Künnapi kujundatud raamatutest, plaadikatetest, illustratsioonidest, graafikast ja koomiksitest. Samuti uuest graafikast, mida pole varem eksponeeritud ega avaldatud peale paari gravüürkollaaži, mis ilmusid koos uuema luulega ameerika kultuuriajakirjas Calliope sel suvel.

Asko Künnap on disainer, luuletaja, kirjanik ja kunstnik. Ta tegeleb kirjastamise ja graafikaga, raamatute ja plaadikatete kujundamisega, luule tõlkimisega, lauamängude leiutamise ning illustreerimisega. On töötanud vabakutselise illustraatori ja disainerina, teostanud end fotos, videos, õlimaalis, siiditrükis, pliiatsijoonistuses, digigraafikas ja digikollaažis, teinud mitmeid näitusi, korraldanud messe ja festivale. Ta on Eesti Kirjanike Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja PEN-klubi liige.

Eesti Rahvusraamatukogul on Künnapiga olnud pikaajaline koostöö. Künnap on osalenud Rahvusraamatukogu uue graafilise identiteedi loomisel ja võitnud mitmeid raamatukujundus auhindu Eesti Rahvusraamatukogus toimuval konkurss-näitusel «Eesti kauneimad raamatud». Samuti on Künnap osalenud raamatukogu mitmetel kultuuriõhutel nii luuletaja kui lektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles