Kadriorus näidati kirjandust

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sai Tallinnas Kadriorus Koidula tänavast, täpsemalt lõigust, mis jääb Faehlmanni ja Poska tänava vahele, taas nagu tänavarahutusi korraldava grupeeringu tagala. Rahutustega siiski tegu polnud – Kadriorus peeti teist aastat järjest Kirjandustänava festivali, kus kirjandus ja kirjanikud tulid, nagu ürituse nimigi lubab, sõna otseses mõttes tänavale.

Lydia Koidula tänav on sedasorti kirjandusliku kogupereürituse korraldamiseks ülimalt loogiline või ehk koguni ainuvõimalik koht, sest selle ühes otsas on Tammsaare muuseum ja teises otsas Vilde muuseum. Tänava keskpaigas asub spetsiaalselt eesti kirjanikele ehitatud kortermaja, kus on elanud ja elavad tänini mitu armastatud kirjanikku.

Ürituse idee on kutsuda aastas üheks päevaks kokku kirjandusorganisatsioonid, et ühiselt tõmmata tähelepanu eesti kirjandusele, lugemisele ja kirjanduspärandile. Festivali korraldav Tallinna kirjanduskeskus on seadnud endale eesmärgiks linna kirjanduspärandi kaardistamise ning Tallinnaga oluliselt seotud kirjanike uurimise ja nende mälestuse jäädvustamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles