Vaata: uue Lotte-filmi esimene reklaamiklipp

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Lotte ja kadunud lohed"
"Lotte ja kadunud lohed" Foto: Kaader filmist

Vaadake Eesti kalleima joonisfilmi «Lotte ja kadunud lohed» esimest reklaamiklippi.

Film valmib EV 100 filmiprogrammi raames ja linastub 2019. aasta kevadel. Armastatud Lotte-lugude kolmandas filmis saab vahva koeratüdruk Lotte endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

Režissöör Janno Põldma: «Meil ei olnud plaaniski uut Lotte-filmi teha, sest oli selge, et Eesti oludes ei saa raha kokku. Aga siis kuulutati välja riigikantselei finantseeritud EV 100 filmiprojektide võistlus ja kui tekkis ainulaadne võimalus, siis hakkasime Heiki Ernitsa ja Andrus Kivirähkiga uue loo üle mõtlema. Pikka aega ei leidnud me õiget lähenemist, sest ei tahtnud korrata eelmisi filme. Lõpuks tuli enda meelest pähe päris hea idee, mis ühtib ka Eesti 100. sünnipäevaga. Hoiame samu põhimõtteid, mida Lotte filmides alati.»

«Lotte ja kadunud lohed»

  • Tootja: Eesti Joonisfilm, Rija Films
  • Stsenaristid: Andrus Kivirähk, Janno Põldma, Heiki Ernits
  • Režissöörid: Janno Põldma, Heiki Ernits
  • Produtsent: Kalev Tamm
  • Kunstnik: Heiki Ernits
  • Heliloojad: Sven Grünberg, Renārs Kaupers
  • Eelarve 2 700 000 eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles