«Stiiliharjutused» tungivad septembris Euroopa südamesse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Stiiliharjutused» möllavad laval Jan Kaus, Eva Koldits, Indrek Koff ja Toomas Täht.
Lavastuses «Stiiliharjutused» möllavad laval Jan Kaus, Eva Koldits, Indrek Koff ja Toomas Täht. Foto: Siim Vahur

13. septembril ilmub pärast suvepausi uuesti lavale Eva Kolditsa lavastatud «Stiiliharjutused».

Tegu on prantsuse avangardkirjaniku Raymond Queneau samanimelisest teosest inspiratsiooni ammutanud lavastusega. Etenduse käigus esitavad kaks kirjanikku ja kaks näitlejat – Jan Kaus, Eva Koldits, Indrek Koff ja Toomas Täht – ühest ja samast loost mitukümmend erinevat versiooni. Kirjandust, teatrikunsti, muusikat ja stand-up’i põimiv tükk esietendus 10. märtsil ja praeguseks on trupp esitanud seda 13 korda kuuel erineval laval Tallinnas, Tartus ja Berliinis.

Septembris alustavad «Stiiliharjutused» uuesti, sedapuhku Tallinnas, Hopneri Majas (Raekoja plats 18). Etendused toimuvad 13. ja 27. septembril, algusega kl 19. Nagu ikka, näeb laval närvilisi maksumaksjaid ja innustunud koolitajaid, täpsustajaid ja ähmastajaid, jõmme ja feministe, viiteid klassikale ja tänapäevale, räpi- ja kantribändi.

Kahe Tallinna etenduse vahel sooritab «Stiiliharjutuste» trupp väikese, ent intensiivse kultuuridessandi Euroopa südamesse. 15. septembril astutakse eestikeelse publiku ette Brüsselis, kultuurikeskuses «Kontakt» (Orbanlaan 54) ning 16. septembril Luksemburgis, esinemiskohaks Théâtre le 10 (595 Rue de Neudorf). Etendused korraldab Eesti Kultuuriministeeriumi toel Elo-Liis Parmas koostöös Eesti Seltsiga Belgias ja Luksemburgi Eesti Seltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles