Poisist saab isa läbi ussim***i

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilm «Võta või jäta» portreteerib üksikisa Erikut (Reimo Sagor), kes peab toime tulema tema ellu ootamatult tulnud äsja sündinud tütrega.
Mängufilm «Võta või jäta» portreteerib üksikisa Erikut (Reimo Sagor), kes peab toime tulema tema ellu ootamatult tulnud äsja sündinud tütrega. Foto: Kaader filmist

Teie peate otsustama, kas investeerida kaks tundi oma ajast ja minna vaatama filmi, mille Eesti esitas kandideerima Ameerika filmiakadeemia parima võõrkeelse filmi auhinnale. Ma soovitan kindlasti minna, ja põhjendan, miks.

Eestimaal pole Erikule (Reimo Sagor) enam suurt midagi pakkuda. 30-aastane mees töötab Soomes ehitajana, tema kõrgeimad paleused on reedel mustalt peo peale laotud palk ja võimalus see Helsingi äärelinnakõrtsis õlle vastu vahetada.

Siis saab ta telefonikõne Eestist. Moonika (Liis Lass), kellega suhe on käinud üle kivide ja kändude, teatab: ma nüüd sünnitan sinu lapse. Eriku reaktsioon on täpselt selline, mida me lühikese ekspositsiooni alusel temasuguselt tüübilt ootame: «Mis sa tahad nüüd hakata mingit kuradi kodu minuga mängima!?» Aga asi on hullem. Moonika otsustab lapsest loobuda ja Erikul on vaja otsustada, kas võtta laps enda kasvatada ja hakata üksikisaks või jätta oma liha ja veri võõraste hooleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles