Neeme Järvi: oleme toonud maailma nii palju ilusat muusikat

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma tänukõnes ütles Neeme Järvi, et on õnnelik, et saab veeta sellise õhtu koos oma perekonna ja ka oma teise pere ehk muusikutega. Fotol poja Kristjan Järviga. 
Oma tänukõnes ütles Neeme Järvi, et on õnnelik, et saab veeta sellise õhtu koos oma perekonna ja ka oma teise pere ehk muusikutega. Fotol poja Kristjan Järviga. Foto: Benjamin Ealovega

13. septembril anti maailmakuulsa klassikalise muusika ajakirja Gramophone korraldatud galaõhtusöögil maestro Neeme Järvile üle elutööpreemia. Londonile omaselt rikkaliku stukkdekooriga kaunistatud De Vere Grand Connaught Roomsi saalis oli kohal klassikalise muusikaga seotute koorekiht ning medici.tv ülekande kaudu said üritusest osa ka muusikasõbrad üle maailma.

Oma tänukõnes ütles Neeme Järvi, et on õnnelik, et saab veeta sellise õhtu koos oma perekonna ja ka oma teise pere ehk muusikutega. «On raske kirjeldada, kui palju rõõmu teeb mulle võimalus olla täna koos oma pereliikmete, muusikute ja muusikaarmastajatega, kes tulid spetsiaalselt sellele üritusele ja tänu kellele tunnen end siin väga koduselt.»

Elutööpreemia saanud Järvi meenutas ka oma muusikukarjääri pöördepunkte: «Olen väga tänulik ka plaadifirmadele, kellega olen aastaid koostööd teinud. Teate, ma olen ju selline problemaatiline inimene, et mul on neid plaadifirmasid olnud palju ja orkestreid niisamuti. Aga seda põhjusel, et Šoti rahvuslik orkester ja Göteborgi orkester olid plaadifirmadega seotud juba enne mind.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles