Linastub eluloofilm legendaarsest naislauljast Nicost

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nico, 1988»
«Nico, 1988» Foto: Kaader filmist

Alates 21. septembrist saab kinos Artis vaadata Susanna Nicchiarelli eluloodraamat «Nico, 1988».

Nico (sündinud: Christa Päffgen, 16.10.1938 - 18.07.1988), nagu on öelnud muusikakriitik Tiit Kusnets, oli «saatuslik ja salapärane saksa muusik, helilooja ning modell. Nico muusika on eriline, jäine ja veidi jahe ning kindlasti müstiline».

50. eluaastale lähenev laulja ja laulukirjutaja Nico elab  Manchesteris üksikuna ning vaeselt, erinevalt 1960-ndate aastate glamuurist Warholi superstaarina ja kuulsa vokalistina kultusansamblis The Velvet Underground. Ta ei hooli enam suuremat oma väljanägemisest ega karjäärist, esineb veidi tänu oma uule mänedžerile Richardile, kes annab Nicole just vajaliku tõuke selleks, et alustada taas tuuri Euroopas. Võideldes oma enda deemonite ja minnalaskmise meeleolus eluga, igatseb ta suhelda taas oma pojaga, kelle hooldusõigusest ta juba ammugi ilma jäi. Vapper ja kompromissitu muusiku Nico lugu on lugu taassünnist artistina, emana, naisena kuulsuse taga.

Osades Trine Dyrholm, John Gordon Sindair, Anamaria Marinca jt.

«Nico, 1988» (2017)  on Itaalia ja Belgia koostööfilm. Filmi tootja on Vivo Film, filmi levitab Eestis Estinfilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles