Artises helisevad veel «Hääled vaikusesse»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mantra – Hääled vaikusesse»
«Mantra – Hääled vaikusesse» Foto: Kaader filmist

Kinos Artis on võimalik veel neljal eriseansil vaadata populaarset dokumentaalfilm «Mantra – Hääled vaikusesse».

Septembri kuu alguses startis kino Artis ekraanil täispikk dokumentaalfilm «Mantra – Hääled vaikusesse». Esimesed kuus eksklusiivset spirituaalset muusikat tutvustavat linastust on olnud ülimenukad ja läinud täissaalidele. Vaimu kosutava muusikalise rännaku nautimiseks on jäänud veel neli viimast seanssi.

«Mantra – Hääled vaikusesse» on täispikk dokumentaalfilm, mis avastab uut muusikalist ja sotsiaalset fenomeni, milleks on Kirtan ehk mantrate ühislaulmine. Film jagab lugusid inimestelt, kes on leidnud tervendust ja sisemist rahu mantrate laulmisest koos teiste endasarnaste inimestega. Ehkki sanskritikeelne sõna «mantra» viitab hinduistlikele ja budistlikele riitustele, ei pühendu täispikk dokumentaalfilm «Mantra – Hääled vaikusesse» ühelegi usundile, vaid räägib üldisest ja kogu inimkonnale omasest spirituaalsusest.

Samal ajal kui ekraanil hargnevad lahti tegelaste isiklikud lood, kohtume ka muusikutega, kes on neid inspireerinud kokku tulema. Läbi intervjuude ja arutluste avastame kuidas maailmakuulsad mantralaulu staarid Deva Premal & Miten, Krishna Das, Snatam Kaur, Mirabai Ceiba, Jai Uttal, MC Yogi jõudsid mantra lauluni ja kuidas Kirtani praktiseerimine on aastate jooksul muutnud nende elu.

Film on saanud positiivset tagasisidet ka paljudelt sprituaalse maailma juhtfiguuridelt. Vaimne õpetaja Ram Das nimetas filmi «hinge toiduks», samas kui alternatiivmeditsiini propageerija Deepak Chopra ütles: «See on ilus film, mis tabab praegu maailmas leviva muusikalise liikumise vaimu. «Mantra – Hääled vaikusesse» on kohustuslik kõigile, kes soovivad hinge tõmmata ja vaadata enda sisse, olla saadetud ülendavast muusikast ja laulust.»

4 viimast seanssi toimuvad kinos Artis 19., 23., 28. ja 30. septembril kell 19:00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles