Näitus tutvustab sõjaeelset pidulikku moodi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade näitusele «Moejoon: pidulik rõivamood 1920 – 1940»
Vaade näitusele «Moejoon: pidulik rõivamood 1920 – 1940» Foto: Vahur Lõhmus

Eesti Ajaloomuuseum alustab Suurgildi hoones avatud näitusega «Moejoon: pidulik rõivamood 1920 – 1940» kaasnevate teemaõhtute sarja.

Eesti Kunstiakadeemia moedisaini õppejõud Anu Ojavee räägib neljapäeval, 20. septembril näitusel 1920. ja 1930. aastate rõivamoest kui ajastu vaimsuse väljendusest.

Näitus «Moejoon: pidulik rõivamood 1920 – 1940» uurib, milline oli moodsa Eesti naise garderoob just nendel aastakümnetel. Näitus põhineb peamiselt Eesti Ajaloomuuseumi tekstiilikogul ja tutvustab jõukama linnanaise rõivastust tema elu tähtsündmustel. Maailma moemetropolid oli tol perioodil vallutanud art déco moejoon, mis jättis oma jälje ka Eesti rõivastumiskultuuri.

Omariiklusega kasvama hakanud jõukus võimaldas daamidel rõivastuda moodsalt, kanda hästi konstrueeritud lõigetega ja kvaliteetsetest kangastest riideid.

Teemaõhtute ja kuraatorituuride programmiga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles