ERMis avati Eesti meistreid väärtustav fotonäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Leisi fotonäituse "Eesti meister" avamine ERMIs. Fotol fotograaf.
Heikki Leisi fotonäituse "Eesti meister" avamine ERMIs. Fotol fotograaf. Foto: Arp Karm/ERM

Sellest kolmapäevast, 19. septembrist on Eesti Rahva Muuseumi kohvikus Pööriöö (Muuseumi tee 2, Tartu; B-sissepääs) avatud fotograaf Heikki Leisi näitus «Eesti meister», mis on koostatud samanimelise raamatu fotodest. Projekt on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

«Fotoraamat ja -näitus jäädvustavad Eesti inimesi, kes teevad veel asju oma kätega ja sellisel tasemel, mille kohta võib julgusega öelda kunst. Meistrite hulgas on nii noori kui ka vanu, nii mehi kui ka naisi. Kolme aasta jooksul pildistasin üles 33 meistrit nende ateljeedes või töökodades, et näha oleks ka igaühe töökeskkond,» ütles Heikki Leis.

Kõrvuti animaator Priit Pärna, klaasikunstnik Ivo Lille, grafitikunstnik Edward von Lõnguse ja teiste juba tuntud kunstnikega näeb fotodel ka muude elualade tõelisi tippe – inimesi, kes hoiavad tänini elus näiteks kellassepa, meesterätsepa, lihuniku või topisetegija elukutset.

Fotod tegi Leis filmile, nõnda veelgi väärtustades kaduma kippuvaid oskusi. Näitus jääb ERMi kohvikus avatuks 28. oktoobrini 2018.

Fotoraamatusse on iga meistri kohta loo kirjutanud Jüri Kolk, kujundas Kaire van der Toorn-Guthan. Fotoraamat «Eesti meister» on müügil ERMi poes kohapeal ja e-poes: http://www.erm.ee/et/shop/eesti-meister

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles