Riias esineb popsensatsioon Ed Sheeran

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Sheeran
Ed Sheeran Foto: Ametlik reklaamfoto

Järgmisel suvel, 12. juulil, annab Riias «÷ (Divide)» tuuri raames Baltikumi ainsa kontserdi hetkel populaarseim artist kogu maailmas – Ed Sheeran! Kontsert toimub Daugava jõe kaldal, Lucavsala saarel. 

Briti laulja ning laulukirjutaja Ed Sheeran on hetkel liialdamata number üks artist kogu maailmas. Eelmisel aastal andis ta välja oma kolmanda stuudioalbumi «÷ (Divide)», mis võitis Grammy auhinna ning oli ülimenukas, lüües nii näiteks Rolling Stonesi kui ka Beyonce’i plaadimüügi rekordeid. Beyonce’iga koostöös sündis muuseas ka üks versioon superhitist «Perfect». 

«÷ (Divide)» oli eelmise aasta enimmüüdud album ning jõudis multiplaatina staatusesse lausa 36-s riigis. Albumilt päris megahitt «Shape of You» oli enimmüüdud singel ning saavutas multiplaatina staatuse 32-s riigis. Tänaseks päevaks on albumit müüdud üle 15,5 miljoni koopia ning hittsinglid «Shape of You», «Castle on the Hill», «Galway Girl», «Perfect» ja «Happier» kõlavad raadiotes ja rõõmustavad fänne üle kogu maailma.  

Ed Sheerani debüütalbum «+ (Plus)» ilmus 2011. aastal ning pala «The A-Team» oli aasta populaarseim debüütsingel UK-s. 2014. aasta album «x (Multiply)» on müünud üle 16 miljoni koopia, edukaim singel «Thinking Out Loud» jõudis edetabelite tippu nii siin- kui sealpool Atlandi ookeani. Oma karjääri jooksul on Ed Sheeran võitnud mitmeid mainekaid auhindu – neli Grammyt, neli Ivor Novello auhinda (briti laulukirjutamise ja heliloome auhind), viis BRIT Award’i (Briti Muusikaauhinnad) ning kuus Billboardi auhinda. 2017. aastal pälvis ta Briti impeeriumi ordeni oma muusikaliste teenete ja heategevuse eest.

Ed Sheeranit on populaarse meesteajakirja GQ poolt nimetatud oma generatsiooni hääleks, kelle muusika peegeldab tema olemust ning kelle publikul on temaga lihtne samastuda. Sheerani trikk ongi olla nii-öelda «oma poiss» kuid samas ka suur artist. Oma fännide jaoks on ta nendesarnane, kuid tema töökus ning anne teevad temast tõelise superstaari.

Loomulikult on ülipopulaarsed ka Ed Sheerani kontserdid. «÷ (Divide)» tuur lööb järjest publikurekordeid ning korraldatakse palju lisakontserte. Näiteks müüdi Iirimaal seitsmele kontserdile 300 000 piletit vaid ühe tunniga. Varssavi kaks kontserti müüdi välja paari tunniga, aasta aega enne kontsertide toimumist. Ning Austraalias ja Uus-Meremaal käis Sheeranit kuulamas üle miljoni inimese, mis on selle regiooni publikurekord. 

Piletid tulevad müüki 27. septembril kell 12.00 ainult Piletilevi veebipoes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles