Laurits ja Lõo tegid hübriidnäituse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstnikud Peeter Laurits ja Andres Lõo avasid Vaal galeriis hübriidnäituse «Coming soon - utoopiline eelmäng», kus autorid küsivad läbi loomingu, kuidas loodusliku elukeskkonnaga paremini häälestuda.

Näitus koosneb fotoseeriatest, muusikast, helikunstist, videoteostest ja installatsioonidest.  Lisaks saadab näitust ka kaheksaminutiline dokumentaalfilm, kus kohtuvadki loodus ja teadus.

Autorid kasutavad Vaal galeriid fantoomplatvormina, kus toimub ideede tutvustamine ja vahetamine ekspositsiooni, vestlusringide ja kontsertide näol. Fantoomplatvorm on positiivselt laetud metaruum, kus saab modelleerida nii olevikku kui tulevikku. See on paradigmade liuväli – miski, millel saab liikuda, kui pole teada, mille poole liigud.

Autorid küsivad, kuidas loodusliku elukeskkonnaga paremini häälestuda. Näituse keskseks teemaks on ühisteadvus ja inimese võrgustumine teiste eluvormidega. Sel hetkel, kui inimese närvikude ühendati pooljuhtkoega, ületati natura ja cultura väljamõeldud konflikt. Nüüd saab pooljuhtkoega ühendada ükskõik milliseid elusolendeid ja saada täiesti uusi mõtlevaid ja suhtlevaid konstellatsioone, kes suudavad teha asju ja esitada küsimusi, millega inimesed seni on hätta jäänud. Sünapsite mükoriisa emaplaadiga pole utoopiline kättesaamatu tulevikustsenaarium, vaid meie silme all vormuv tegelikkus.

«Coming soon - utoopiline eelmäng» jääb avatuks 27. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles