Gunnar Grapsi ja Ornamendi muusika ilmub nii CD- kui vinüülformaadis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Graps ja Juri Stihhanov.
Gunnar Graps ja Juri Stihhanov. Foto: Herkki Merila

Sel nädalal ilmub Vaiguviiuli plaadifirma alt legendaarse Gunnar Grapsi & Ornamendi CD «Rahatuvi». 1973. aastal asutas Gunnar Graps oma esimese tõelise rockbändi – Ornamendi –, kuhu peale tema kuulusid veel kitarrist Andres Põldroo ning basskitarrist Ilmar Soots (1974. aastast alates mängis basskitarri Tõnu Tormis). 

Ornament oli üks esimesi ja olulisemaid rockbände Nõukogude Liidus, kelle repertuaar põhines originaalloomingul. Ehkki Ornament tegutses küllalt lühiajaliselt (1973–1975), oli rock-trio tegevus äärmiselt produktiivne, kuigi suur osa toonastest paladest jäi stuudios salvestamata. Kuid sellest hoolimata sai hulk lugusid ETV ja ER stuudios siiski lindistatud. Ja tänu sellele saabki käesoleval aastal esmakordselt ilmuda Ornamendi album, mis koondab mitmeid seni laiemalt tundmata palu.

Oktoobris ilmub ka «Rahatuvi» vinüülplaat. Nii CD kui LP on müügil Vaiguviiuli e-poes.

Lisaks on novembris nägemas ilmavalgust Tõnu Trubetsky ja Kalev Lehola uus raamat «Vaikne hooaeg. Eesti punk 1990–1999», mis pajatab sellest, kuidas kohalik punkrokk kujunes punkliikumise hääbumise kiuste just 1990. aastal ülemaailmses tähenduses millekski täiesti erakordseks. Kõvakaanelist ja poole tuhande leheküljelist raamatut illustreerivad ligi viissada fotot. Raamatut saab juba praegu ette tellida Vaiguviiuli e-poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles