Tartu Erinevate Tubade Klubi alustab kontserdisarjaga Legendid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbus Kris.
Kolumbus Kris. Foto: Viktor Burkivski

Septembris saab Tartus alguse uus kontserdisari Legendid.  Nagu pealkiri reedab – ei mingit võltsi tagasihoidlikkust, lavale on oodata Eesti levimuusika tegijaid nii olevikust, lähemast minevikust kui ka päris aastakümnete tagant. Avakontsert toimub Tartu Erinevate Tubade Klubis (Kastani 42) reedel 28. septembril algusega kell 21.00, kui lavale astub ansambel Kolumbus Kris.

Miks Kolumbus Kris? Põhjus on lihtne. Esimene kontsert peab olema energiline, sõbralik, raju ja sarja pealkirjale omaselt legendaarne. Nagu näiteks Kolumbus Kris. 1987. aastal asutatud ansambel ei saavutanud Tartu Muusikapäevadel esimese hooga kohe muusikapäevade Grand Prix auhinda (selle võitis Mahavok), kuid järjekindlalt oma rida ajades tegutseb oma Eesti AC/DC ka tänapäeval. Just sellist irooniliselt magusmõru tekstiga, aga lõppkokkuvõttes positiivset rockmuusikat saab Tartu Erinevate Tubade Klubis sel õhtul nautida.

Septembris saab Tartus alguse uus kontserdisari Legendid.
Septembris saab Tartus alguse uus kontserdisari Legendid. Foto: Plakat

Kord kuus toimuvas Legendide sarjas on lavale astumas Eesti levimuusika vanema põlve raskekahurvägi, kelle jalajäljed ajaloos on suured ja sügavad. Mitmed neist surfavad laineharjal tänaseni, aga on ka neid ansambleid, kes andsid oma viimase kontserdi mitukümmend aastat tagasi. Kuid sellest hoolimata on nad koos noorema generatsiooni abijõududega ETK laval. Lisaks muusikale on neil kontsertõhtutel ka omamoodi eripära – keegi ei pane pahaks, kui publikust ansamblile mõni küsimus tuleb. Sageli on igasugused ansamblielu juhtumised ja muusika saamislood pea sama põnevad kui laulud ise. Kahju oleks seda vaid legendaarsete muusikute enda teada jätta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles