Põhja-Euroopa suurimal raamatumessil esindab Eestit Indrek Hargla

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla uue raamatu esitlus Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses.
Indrek Hargla uue raamatu esitlus Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses. Foto: Madis Sinivee

Põhja-Euroopa suurimal, Göteborgi raamatumessil esindab Eestit tänavu  ulme- ja krimikirjanik Indrek Hargla, kes esineb laupäeval, 29. septembril seminaril «Kuriteopaik Euroopa; kuidas luua ideaalset krimiromaani?» ning osaleb vestlusel, mille teema on ajalooline krimiromaan kui žanr. Göteborgi raamatumess toimub 27.–30. septembrini. Tänavuse messi peateemad on austus, pilt, meedia ja krimi.

Suurem osa krimiautoreid käsitlevad oma lugudes ühiskonnaküsimusi või vähemalt kasutavad neid taustainfona, mis on ka krimiromaanide tõlgete edu üks põhjustest. Kas leidub ka rahvuslikke krimilugude-stiile? Milliseid strateegiaid kasutavad autorid oma jutustustes ja kui palju peegeldab see ühiskonda kust autor pärit on? Muu hulgas sellistele küsimustele ja mõttearendustele aruteludel vastuseid otsitaksegi.

Seminare aitab korraldada Euroopa Liidu Rahvuslike Kultuuriinstituutide Ühenduse (EUNIC) Stockholmi klaster, Eesti on EUNICi liikmena messil kolmandat korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles