«Võta või jäta» valiti maailma ühe mainekaima filmifestivali võistlusprogrammi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Sagor filmis "Võta või jäta".
Reimo Sagor filmis "Võta või jäta". Foto: Rakvere Teatrikino

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud mängufilm «Võta või jäta» valiti Varssavi rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammi. Linateos on püsinud väljatulekust alates vaadatuima filmina Eestis, kogudes tänaseks ligi 34 000 kinokülastust. Film on Eesti ametlik parima võõrkeelse Oscari kandidaat.

«Varssavi filmifestival on olnud heaks hüppelauaks ka meie varasematele filmidele, nagu «Mandariinid», «Risttuules», «Pihtimus». Lisaks heale vastuvõtule Eestis, ootame nüüd «Võta või jäta»-le ka festivali- ja publikuedu laias maailmas. Film on kutsutud juba mitmele mainekale festivalile, see sisendab optimismi,» märkis filmi produtsent Ivo Felt.

FIAPF A-kategooria festivalina tuntud rahvusvaheline Varssavi filmifestival toimub 12.-21. oktoobrini. «Võta või jäta» linastub 12. oktoobril.

Film «Võta või jäta» kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari «Pank». Lisainfo leiab www.ev100.ee/filmid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles