Pipist sirgub naine

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Astrid Lindgreni rääkimata lugu».
«Astrid Lindgreni rääkimata lugu». Foto: Kaader filmist

Ei mingeid lapsepõlve süütuid muretuid mänge, rasked talutööd tusameelses Smålandi talves ei meenuta millegagi helget lapsepõlve Bullerbys, aga midagi pole parata. Päris elus väänikupillid ei toimi ja ühel hetkel peab ka Pipi täiskasvanuks saama.

See on pagana raske, eriti 20. sajandi alguse Lõuna-Rootsi külakohas, kus isegi nii süütu sõnamäng nagu Gomorra asemel God Morgon (tere hommikust – toim) ütlemine on jumalavallatu tegu ja seda nalja võib teha vaid siis, kui keegi ei kuule.

Kohe kinodesse jõudva filmi peategelase valik annab vaatajale juba avakaadrites mõista, et tegelikult oligi Astrid Lindgren Pipi Pikksukk. See mässumeelne tüdruk, kes püüdis üksi hakkama saada maailmas, kus teda ei mõistetud. Sedavõrd sarnane on peategelast mängiv Alba August kuuekümnendatel Pipi teleekraanidel kuulsaks teinud Inger Nilssoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles