Müügile tuli Talveöö Unenäo populaarseima lavastuse lisaetendus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikhail Baryshnikov ja Alvis Hermanis
Mikhail Baryshnikov ja Alvis Hermanis Foto: Jānis Deinats

Täna, 1. oktoobril tulid müügile Tallinna Linnateatri festivali Talveöö Unenägu põhiprogrammi kuuluva lavastuse «Brodski/Barõšnikov» lisaetenduse piletid.

Euroopa tipplavastaja Alvis Hermanise lavastuse «Brodski/Barõšnikov» kaks väljakuulutatud etendust müüdi Piletilevis välja vaid mõne päevaga. Sellest tulenevalt on alates tänasest müügil ka kolmas etendus. Lisaetendus toimub 14. detsembril Kultuurikatlas. Etendus on vene keeles, eestikeelsete tiitritega.

«Brodski/Barõšnikov»  on Nobeli laureaadist poeedi Jossif Brodski luuletustest koosnev monolavastus, emotsionaalne rännak luuletaja sügavuti tungivate ja keerukate teoste olemuse juurde, mida esitab Mihhail Barõšnikov, maailmanimega teatri- ja filminäitleja ning omaaegne balletitäht. Barõšnikov, kes emigreerus Venemaalt USAsse 1970ndatel, nagu ka Brodski, esitab oma kauaaegse sõbra luulet algupärasena, vene keeles. Näitleja väljendusrikka füüsise abiga avab Hermanis publiku jaoks aupaklikult ukse Brodski mõttetihedasse sisemaailma.

Tallinna Linnateatri festival Talveöö Unenägu toimub tänavu kümnendat korda. Festival on sel aastal pühendatud Läti tipplavastajale Alvis Hermanisele ja tema teatriloomingule. Alvis Hermanise pälvitud preemiate hulka kuuluvad muuhulgas Euroopa Teatriauhind «Uute teatrireaalsuste» kategoorias (Eestis on pälvinud selle Teater NO99), samuti Stanislavski auhind, kaks Kuldse Maski preemiat ja Max Reinhardti sulepea Salzburgi Festivalilt. Hiljuti nimetas Šveitsi kultuuriväljaanne DU Magazine 1965. aastal Riias sündinud Hermanist üheks viimase dekaadi kõige mõjukamaks teatritegijaks Euroopas.

Talveöö Unenäo põhiprogrammi kuuluvad lavastused, mis sillutasid Hermanisele tee Euroopa suurimatesse teatrimajadesse, kus ta lavastab siiani. Festivali põhiprogrammi kuulub viis auhinnatud draamalavastust: «Brodski/Barõšnikov», «Pikk elu», «Läti armastus», «Must piim» ja «Oblomov».

Sel korral teeb Talveöö Unenägu esmakordselt koostööd ka teatrifestivaliga Kuldne Mask Eestis – eriprogrammi raames on võimalik vaadata Venemaal Rahvaste Teatris esietendunud lavastust «Šukšini jutustused».

Talveöö Unenägu toimub 9.–15. detsembril Tallinnas. Etendused toimuvad Kultuurikatlas, Eesti Draamateatris, Rahvusooper Estonia teatrisaalis, Vene kultuurikeskuses, Salme kultuurikeskuses ja Viimsi Black Box Studios.

Kõikidel etendustel on olemas sünkroontõlge eesti ja vene keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles