Esitlusele tuleb esimene monograafia Eesti-Soome suhetest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti ja Soome. Sõjast sõjani»
«Eesti ja Soome. Sõjast sõjani» Foto: Raamat

Ilmunud on esimene monograafia Eesti ja Soome suhetest kahe maailmasõja vahel – Heino Arumäe «Eesti ja Soome. Sõjast sõjani», mille esitlus toimub Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus kolmapäeval, 3. oktoobril kell 17. Autoriga vestleb ajaloodoktor Andres Adamson. 

Tegemist on esimese ja põhjaliku käsitlusega Eesti ja Soome välispoliitikast kahe maailmasõja vahelisel perioodil. Raamatus valgustab ja võrdleb autor mõlema riigi ajaloo olulisemaid seiku. «Heino Arumäe vaatleb üksikasjalikult neid sarnasusi ja erinevusi, ent ka Eesti juhtkonna püüdlusi teha oma kodumaa julgeoleku kindlustamiseks Soomega tihedat koostööd,» märgib Tallinna ülikooli emeriitprofessor Mati Graf.

Lisaks Eesti ja Soome suhetele toob raamat lugejani loo Eesti riigi kujunemisest, Põhjamaade ja Balti riikide välispoliitikast ning suurriikide ambitsioonidest, samuti Teise maailmasõja eelsetest saatuslikest arengutest. Kõige  taustal seisab eestlastele tänini valus küsimus: kas toonased tipp-poliitikud – eeskätt Konstantin Päts – oleksid saanud langetada teistsuguseid otsuseid ja kas Eesti oleks suutnud teda Teises maailmasõjas tabanud saatust vältida?

«Eesti ja Soome. Sõjast sõjani»
«Eesti ja Soome. Sõjast sõjani» Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles