Ugalas esietendub tavapäratu armastuslugu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lepp ja Janek Vadi kehastavad armastajapaari Mariannet ja Rolandit
Kadri Lepp ja Janek Vadi kehastavad armastajapaari Mariannet ja Rolandit Foto: Heigo Teder

Ugala teatri 99. hooaja teise uuslavastusena jõuab laupäeval, 6. oktoobril publiku ette briti näitekirjaniku Nick Payne’i auhinnatud draama «Tähtede seis», mille keskmes on kahe inimese, Marianne ja Rolandi, suhete-tulevärk.

Tavapäratu armastusloo lavastab Ringo Ramul ning mängivad Kadri Lepp ja Janek Vadi, kes viibivad kordagi lavalt lahkumata kunstnik Annika Lindemanni loodud peeglimaailmas, olles publiku silme all justkui läbi teleskoobi jälgitavad tähtkujud öises taevas.

Vaatajal lubatakse heita pilk Marianne ja Rolandi elukäigu võimalikele variatsioonidele, kus kõik sõltub valikutest. Marianne ja Roland kohtuvad grillipeol. Nad armuvad. Või ei armu. Kolivad kokku. Või ei koli. Murravad teineteise südamed. Või ei murra. Elavad õnnelikult koos elu lõpuni. Või ei ela. Kõik edasine sõltub nende valikutest, juhustest või sellest, milline on tähtede seis. Lavastus lennutab meid läbi aegruumi, rääkides kahe inimese valikuvõimalustest ja saatusest. Milline oleks elu olnud, kui me oleksime teinud aastaid tagasi hoopis teised valikud?

Lavastaja Ringo Ramul tunnistab ka ise: «Olen oma elus palju mänginud mis-siis-kui mõttega ja juurelnud, kas meie elu on vaid jada juhuseid või juhib seda saatus. Sellega tegeleb ka «Tähtede seis», mis haaras oma tavatu vormiga mu tähelepanu. See on lugu meile antud ajast, kuid eelkõige armastusest.»

«Tähtede seis» on Ugala teatri näitleja ja lavastaja Ringo Ramuli teine lavastus Ugala teatris. Varem on ta lavastanud L. Frank Baumi romaanil põhineva «Võlur Ozi» . 2017. aastal esietendus Rakvere teatris tema lavastus «Kellavärgiga apelsin» ning 2018. aastal jõudis Saueaugu teatritalus lavale Priit Põldma näidend «Ilmavõõras».

Lavastusele teeb muusikalise kujunduse hinnatud helilooja Rasmus Puur ning valguskujunduse loob Mari-Riin Paavo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles