Kultuur ja majandus

Taaniel Raudsepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaniel Raudsepp.
Taaniel Raudsepp. Foto: Erakogu

Eesti ettevõtjad on aktiivsed, edukad ja häälekad. Mitmesuguseid majanduspoliitilisi visioone, manifeste ja soovitusi ilmub peaaegu iga päev – valimised on tulemas. Majandusküsimused on meie kõigi küsimused – majandus mõjutab meie kõigi elu olgu siis tööandja või -võtjana. Selle üle vaidlevad poliitikud ja eksperdid nii sotsiaalmeedias kui ka tele- ja raadioeetris. Majandus loob keskkonna ja see, millises keskkonnas tahame elada, on olemuslikult poliitiline küsimus. Ettevõtjate seisukohad on väga olulised – ilma ettevõtluseta ei saaks Eesti riiki pidada.

Ilma kultuurita ei oleks aga üldse mõtet Eesti riiki pidada. Ilma kultuurita võiksime pidada suurt tööbörsi või supermarketit – võib-olla oleks see üks erakordselt edukas ning tõhus supermarket –, ent siiski lihtsalt üks tootmis- ja tarbimisüksus mitme teise seas. Vaja on mõlemat, nii kultuuri kui ka majandust – üks ei ole iseenesest teisest olulisem. Meie identiteedi määrab nii riigina kui ka üksikisiku tasandil kultuur. Just seetõttu on majandusdebatiga vähemalt sama oluline kultuuridebatt, arutelu kultuuripoliitika üle.

Tallinna Kunstihoone juhataja Taaniel Raudsepp leiab, et valimiste eel on kultuuridebati puudumine ohtlik ning arutleb selle üle, millistel põhimõtetel võiks tema meelest Eestis läbi viia ühe põhjaliku kultuurireformi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles