«Tuulte tahutud maa» purustab dokfilmi vaatajarekordeid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookured ja metskitsed Eesti Vabariigi sünnipäevaks valminud dokumentaalfilmis «Tuulte tahutud maa».
Sookured ja metskitsed Eesti Vabariigi sünnipäevaks valminud dokumentaalfilmis «Tuulte tahutud maa». Foto: Kaader filmist

Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi raames valminud Joosep Matjuse loodusdokumentaal «Tuulte tahutud maa» on kinodes kogunud juba ligi 10 000 vaatajat. Nii suure vaatajate arvuga on see viimase kümne aasta vaadatuim dokumentaalfilm.

«9985 vaatajat on Eesti dokumentaalfilmi kohta kinos väga hea tulemus, tegu on lausa kümnendi rekordiga dokumentaalfilmide hulgas. Meil on väga hea meel, et vaataja on filmi üles leidnud ja omaks võtnud. «Tuulte tahutud maa» on suurepärane kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks,» sõnas EFI juht Edith Sepp.

«Tuulte tahutud maa» on läbilõige Eesti loodusest. Film näitab meie kodumaa loodust läbi erinevate aastaaegade. Linateoses näeb paljusid looma- ja linnuliike, aga ka suurejoonelisi maastikke. Võtted toimusid üle Eesti, suuresti Matsalu, Lahemaa, Soomaa ja Karula rahvusparkides, aga ka Alam-Pedja looduskaitsealal.

Filmi näeb Apollo, Forum Cinema ja Cinamoni kinodes Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja Kuressaares. Lisaks toimuvad linastused kinodes Artis, Sõprus, Tartu Elektriteater. Tulemas on seansid Haapsalu, Märjamaa, Jõhvi, Rakvere, Põlva, Võru kinodes. Kinokoja võrgustiku kaudu jõuab film ka väiksematesse Eesti paikadesse.

«Tuulte tahutud maa» esilinastus 21. septembril Matsalu loodusfilmide festivalil. Linateos pälvis 22. septembril võistluskategoorias «Loodus» parima operaatoritöö tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles