Pikk ligane keel leiab vähe kasutamist

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjaniku ja kosmosekoletise sümbioosi kehastab «Venomis»Tom Hardy. FOTO: Outnow.ch
Ajakirjaniku ja kosmosekoletise sümbioosi kehastab «Venomis»Tom Hardy. FOTO: Outnow.ch Foto: outnow.ch

Ämblikmehe mälestusväärsemate rivaalide hulka kuuluv Venom, kes debüteeris Marveli koomiksites 80ndatel, pole kinolinal eriti hiilata saanud, olgugi et armastatud Ämblikmeest oleme näinud juba nii mitmes filmis, et ühe käe sõrmedel neid kokku lugeda ei saa.

Ligi tuhande Marveli tegelase õigusi omav Sony Pictures otsustas luua omaette seeria, mis keskendub Ämblikmehe vaenlastele ning algab Eddie Brocki ehk Venomi soolofilmiga. Kurnavas koomiksifilmide ülekülluses oli mul põhjust värskelt kinodesse jõudnud «Venomit» oodata: olin lapsena Venomi fänn, peaossa valiti sümpaatne Tom Hardy ning esialgu näis kindel, et «Deadpooli» eeskujul ei karda film näidata karmi vägivalda ja saab kõrgema vanusepiirangu kui keskmine koomiksifilm.

Paraku ei pidanud Sony seda tulusaks lahenduseks, mistõttu ei näe «Venomis» siiski rohkem verd kui näiteks «Mustas pantris». Järjekordne juhtum, kus stuudio püüab meelitada ligi võimalikult laia publikut ning toodab seetõttu lahja ja turvalise filmi. Paraku on lastesõbralik vägivallast hoiduv käsitlus kõige tühisem probleem, mis naeruväärselt ebaühtlast «Venomit» vaevab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles