«Pank» võistleb Genfi filmifestivalil (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergo Vares mängib sarjas «Pank» üht keskset tegelast. 
Sergo Vares mängib sarjas «Pank» üht keskset tegelast. Foto: Jekaterina Abramova

Eesti telesari «Pank» valiti novembris toimuva Genfi rahvusvahelise filmifestivali (GIFF) telesarjade ametlikku võistlusprogrammi.

Koos «Pangaga» võistleb 12 telesarja Ameerika Ühendriikidest, Euroopa riikidest, Iisraelist ning Lõuna-Koreast. Tugevast programmist võib välja tuua USA sarjad «A Very English Scandal» peoasas Hugh Grantiga, «Castle Rock» peaosasa Sissy Spacekiga, Suurbritania sarjad «Informer» (peaosas Paddy Considine) ja «Patrick Melrose» (peaosas Benedict Cumberbatch). Viimane seik on eriti huvitav, sest «Pangas» kandvat rolli mängiv Sergo Vares on Cumberbatchiga koos mänginud Londoni Barbican Theatre’i «Hamletis» - Cumberbatch nimiosas ja Vares Fortinbrasina.

«Valitute nimekirja vaadates on uskumatu, et meist nii hästi arvatakse,» ütleb «Panga» produtsent Paul Aguraiuja. «Selles seltskonnas on ikka maailma tipptegijad. Kuna hetkel käib aktiivne välismüük, siis loodetavasti annab võistlusprogrammi valimine meile sellel suunal hoogu juurde,» kommenteerib Aguraiuja.

Genfi rahvusvahelisele filmifestivalile ise end pakkuda ei saa. «Series Manial jäime silma nende programmiskaudile, kes palus eelžürii jaoks eelvaatamise võimalust. Kuu hiljem tuli teade, et olete valitud võistlusprogrammi. Ise ei saanud midagi teha,» selgitab Aguraiuja.

Eero Epneri ja Tarmo Jüristo stsenaariumi järgi valminud sarja vastu on tundnud huvi mitmed telekanalid, ent lepinguteni on jõutud soomlaste YLE ja Läti riigitelevisiooniga. «Kuid päris mitu huvitavat kokkulepet on niikaugel, et äkki järgmine nädal saame midagi välja kuulutada,» lubab Aguraiuja

«Pank» esilinastub 18. oktoobril ETVs, Postimehe lugejatel on võimalus vaadata sarja alates 26. oktoobrist Postimehe veebis.

10-osaline telesari «Pank»

Kümneosaline draamasari käsitleb tõsielulisi sündmusi 1990ndate turbulentses Eestis. Tollal toimunud ajalooliste sündmuste foonil rullub lahti inimlik draama, mille osalistel tuleb pidevalt ümber hinnata nii valuutakursse kui ka isiklikke väärtushinnanguid.

  • Sarja tootja: Itamambuca
  • Stsenaristid: Eero Epner, Tarmo Jüristo
  • Režissöörid: Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak, Marianne Kõrver, Jan-Erik Nõgisto
  • Produtsent: Paul Aguraiuja
  • Operaatorid: Meelis Veeremets, Ants Martin Vahur, Mihkel Soe
  • Kunstnik: Kairi Mändla
  • Näitlejad: Sergo Vares, Priit Võigemast, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Kati Outinen,
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles