Tavaliste inimeste tavaline kriis, boonuseks Anu Lamp

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Mehis Pihla Tallinna Linnateatri lavastusest «John». Elias (Märt Pius) võõrastemaja pidaja Kitty (Anu Lamp) ja Jenny (Liis Lass) aktsioonis. FOTO: Siim Vahur
Hetk Mehis Pihla Tallinna Linnateatri lavastusest «John». Elias (Märt Pius) võõrastemaja pidaja Kitty (Anu Lamp) ja Jenny (Liis Lass) aktsioonis. FOTO: Siim Vahur Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatri alanud hooaja esimene uuslavastus «John» üllatab vaid ühe asjaga: lavastaja on noor inimene, sel kuul oma 30. sünnipäeva tähistav Mehis Pihla. Lavakooli 2016. aastal lõpetanud lavastaja «John» on konservatiivne nii oma sisult kui vormilt, see on igapidi vana kooli teater, ja see pole sugugi mõeldud etteheitena.

Pihla lavastuses puuduvad kihid, võimalikud või võimatud tõlgendusvõimalused. Ta näitab ilma vigurdamiseta sirget ja selget lugu: kolm aastat suhtes olnud noormees ja neiu peavad hakkama saama petmisega. Tavaline kriis tavaliste inimeste elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles