«Seltsimees laps» avab tänavuse Lübecki filmifestivali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mängufilm “Seltsimees laps”.
Eesti mängufilm “Seltsimees laps”. Foto: Kaader filmist

Tänavu 60. sünnipäeva tähistav mainekas Lübecki filmifestival valis oma seekordseks avafilmiks EV100 filmiprogrammi avafilmi, Moonika Siimetsa «Seltsimees lapse». Kunagi varem pole üksi Balti riikidest pärit film selle festivali avafilmiks osutunud.

Filmi produtsent Riina Sildos kuulis rõõmustavast uudisest Lõuna-Koreas, kus ta osaleb koos Moonika Siimetsaga Aasia olulisimal filmisündmusel, Busani filmifestivalil. «Alles eile sai «Seltsimees laps» siin tohutult sooja vastuvõtu osaliseks, kiideti nii Helena näitlejatööd kui ka Moonika meisterlikku käekirja. Lüübeki uudis teeb meid loomulikult väga õnnelikuks, sest seal linastub alati Põhjamaade filmide paremik. On suur au konkureerida selliste silmapaistvate filmitegijatega,» kommenteeris Sildos.

«Nordische Filmtage Lübeck oli esimene festival, mis esitles Baltimaade filmiloomingut veel enne, kui need riigid iseseisvaks said. Kolmekümne aasta jooksul on need filmid aidanud meie festivali kujundada. Meile teeb heameelt, et saame seda erilist partnerlust tähistada just selliselt ning avame oma festivali esimest korda Balti riikidest pärit filmiga,» põhjendas valikut filmifestivali kunstiline juht Linde Fröhlich.

60. Lübecki Põhjamaade filmipäevad toimuvad 30. oktoobrist 4. novembrini. Festivali avaõhtul viibivad aukülalisatena kohal nii režissöör Moonika Siimets, näitlejad Helen Maria Reisner, Tambet Tuisk ja Eva Koldits, produtsent Riina Sildos kui ka filmiloo aluseks olevate romaanide autor Leelo Tungal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles