Tähistatakse Raivo Tafenau 30. lavajuubelit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Raivo Tafenau
Raivo Tafenau Foto: Ain Liiva

Neljapäeval, 11. oktoobril tähistab Raivo Tafenau Mustpeade majas oma 30. aastat laval, avades sellega džässiklubi TAFF Club seitsmenda hooaja.

30 aastat laval on üsnagi märkimisväärne verstapost. TAFF Clubi president ja kunstiline juht Raivo Tafenau ütleb, et kuigi 30 aastat laval on üks ütlemata tore märk, tuleb see fikseerida ning liikuda hoogsalt edasi. «Seda kontserti võib pigem pidada eriliseks mitte minu lavavanuse tõttu, vaid selle poolest, et minuga on laval koos ülimalt andekad noored muusikud, kes polnud siis veel sündinud, kui andsin oma elu esimese džässkontserdi,» ütles Tafenau ning lisas, et kui tegemist on muusikaga, siis puudub igasugune vanusevahe – räägitakse ju samadest asjadest.

«Sellel hooajal on TAFF Clubi märksõnaks intriig,» ütles Tafenau muheledes. «Meil on kavas koosseisud, mis väljaspool TAFF Clubi seinu tunduksid väga üllatavad,» lausus Tafenau ning lisas, et nagu tema 30 aastat laval, tuleb hooaeg väga hoogne ja huvitav, koos eriprogrammide ning väga põnevate isiksustega.

Käimasoleval hooajal toob TAFF Club publikule kaks armastatud sarja. Esimene neist on sari Persona, mis võtab fookusesse armastatud eesti džässartistide autoriloomingu. Persona sarjas annavad kontserdi Hedvig Hanson ja Raul Vaigla.

Teine on sari Naabrijazz, mille raames astub üles meie naaberriigi Soome üks parimaid džässpianiste Joonas Haavisto koos Eestist pärit lauljanna Susanna Aleksandraga.

Eriprogrammiga astub lavale Hendrik Sal-Saller, kelle seljataguse kindlustab sel korral hoopis džässansambel. Generatsioonidevahelist muusikalist keemiat saab aga tunda TAFF Clubi jõulukontserdil, kus sedapuhku kohtuvad muusikutest lapsevanemad oma muusikutee valinud järeltulijatega. Üks, mis on kindel - kõik kontserdid tulevad maagilised.

TAFF Club on Tallinna Filharmoonia 2012. aastal poolt algatatud jazziklubi. Klubi põhistiil on mainstream-jazz, lisaks toimuvad erinevate stiilide teemaõhtud. Klubi avab oma uksed üle nädala neljapäeviti või reedeti kell 20 Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja Keldrisaalis või Valges saalis. 11. oktoobril toimuvast kontserdist teeb otseülekande ka Klassikaraadio.

Märksõnad

Tagasi üles