GALERII. Vaata, kes tulid karikaturist Urmas Nemvaltsi koomiksinäitusele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mürakarude» koomiks tähistas oma 20. ilmumise aastapäeva näituse avamisega täna kell 17 Tallinnas Kiek in de Kökis 6. korrusel. Ühtlasi toimus «Mürakarude» uue raamatu ja järgmise aasta karukalendri esitlus.

Ajalehes Postimees ilmuv «Mürakarude» igapäevane koomiksisari annab aimu Eesti majandus- ja poliitikamaastikul toimuvast läbi karikaturisti silmade. Armastatud koomiksitegelased näitavad ennast vaatajale oma parimatest ja halvimatest külgedest. Autor Urmas Nemvaltsi sõnul on tegemist koomuskiga, kus poliitkorrektsusele pole kohta. «Mürakarude» kalender, mis ilmub järgmine aasta 20. korda, on Eestis kõige pikemalt igal aastal ilmuv kalender ja arvestatava fännikogukonnaga.

Esimene «Mürakarude»koomiks (Postimees 12.10.1998).
Esimene «Mürakarude»koomiks (Postimees 12.10.1998). Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Nemvalts ütles, et suvel täitus tal 50. eluaasta, mille puhul juubelinäitus jäi tehnilistel põhjustel pidamata. Nüüd andis «Mürakarude» koomiksisarja 20. aastapäev talle põhjuse näitus ikkagi ära teha.

Näituse avamist aitas läbi viia humorist Tormi Kevvai. Kohale tulnute meeleheaks joonistas Nemvalts kohapeal karukoomiksi. «Sageli on minu käest küsitud, kas koomiksi taustatriibud on joonistatud käsitsi või tehtud arvutiga, nüüd on kohalviibijatel võimalus seda ise kaeda,» lubab karikaturist. «Et koomiksite mustvalge maailm vaatajale liiga üksluiseks ei jääks, on vaatamiseks koomiksiteemalise kalendri värvilised pildid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles