USA televõrk ostis «Panga» näitamise õiguse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergo Vares mängib sarjas «Pank» üht keskset tegelast. 
Sergo Vares mängib sarjas «Pank» üht keskset tegelast. Foto: Jekaterina Abramova

Eesti telesarja «Pank» tootja Itamambuca Filmproduction, Briti levifirma Videoplugger ja USA televõrk MHz Networks allkirjastasid lepingu, mille järgi hakatakse «Panka» näitama Ameerika Ühendriikide telekanalites. Sari linastub eesti keeles ja ingliskeelsete subtiitritega.

MHz Networksil on õigused üle kogu Ameerika levivale tavakanalile ning lisaks opereerivad nad populaarset videolaenutusteenust ja tegelevad DVDde müügi ja laenutusega. «Panga» õigused osteti kõigi kolme väljundi jaoks. MHz on ainus USA kanal, mis on spetsialiseerunud ülikvaliteetsete mitte ingliskeelsete seriaalide näitamisele. MHz viis USAsse ka sellised Skandinaavia hitid nagu «Borgen» ja «Wallander».

«HBOst Skaninaavia noir telesarjade vaatamine pole enam moes. Nüüd peetakse lahedaks vaadata MHZist Eesti draamasarja,» ütles MHz Networksi esindaja Lance Schwulst. ««Pank» põhineb ajaloolistel sündmustel, seal on haaravad tegelased ja fantastiline visuaalne lahendus, äärmiselt põnev materjal.»

«Sarja USA tunnustatud kanalile müümine on kvalieedimärk, mis võib avada veel mitme kanali uksi. Kindlat veel midagi pole, aga töö käib. Müügist teenitud tulu läheb kõik tootmiskulude katteks,» kommenteeris «Panga» produtsent Paul Aguraiuja. «Tulles rahvusvahelise teletööstuse mõistes tundmatust riigist ja tootes seriaali erakordselt vähe levinud keeles, on võimatu ise otse maailma suurte kanalitega jutule saada. Kokkulepe MHz Networksiga sai võimalikuks ainult tänu meie Suurbritannia partneri Videoplugger kogemusele ja suhetele.»

«Põhimõtteliselt on maailma turgudele minekus kaks teed,» ütles Eesti filmi instituudi juhataja Edith Sepp. «Võib asju ajada suurte voogedastusfirmadega nagu Neflix ja HBO, kes hõlmaksid kogu maailma turu. Aga nende tähelepanu on väikese riigi tundmatus keeles tehtud sarjal raske köita. Teine tee — mida «Panga» tootjad on edukalt käinud — on läheneda riigipõhiselt. Võimalik, et nii teenib kokkuvõttes ka rohkem raha.»

«Oleme põnevil sellest tähelepanust, mida «Pank» on äratanud rahvusvahelistes televõrkudes,» ütles Videopluggeri tegevjuht Emanuele Galloni. «MHz on ideaalne võrk USA turule sisenemiseks, sest see näitab täiesti tippkvaliteediga Euroopa sarju. «Pank» avaldas meile muljet juba esimesel vaatamisel ja on hea meel koos Paul Aguraiuja ja Itamambucaga selle rahvusvahelisele edule kaasa aidata.»

Kokkulepe on värske ja täpset eetriaega ei ole veel teada. Tootja hakkab ette valmistama eraldi kommunikatsioonimaterjale USA ja Kanada jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles