Ilmus mahukas teos hõbedase ekraani staaridest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jõekalda raamat «Kinostalgia»
Jaak Jõekalda raamat «Kinostalgia» Foto: Kaanekujundus

Rahvusooperi Estonia laulja Jaak Jõekallas avaldas raamatu «Kinostalgia», mis räägib filmikunstist ja filmistaaridest alates tummfilmiajastust kuni 1970. aastateni välja.

Tegu on esimese eesti autori nii mahuka käsitlusega filmikunsti ajaloost. Jaak Jõekallas kirjutab raamatus enam kui kolmesajast staarist. Retk läbi filmikunsti ajaloo algab tummfilmiajastust ning lõpeb 1970. aastatel. Hollywoodi kõrval on kajastatud Euroopa ja Venemaa filminäitlejad. Jaak Jõekallasel on Eestis ainulaadne filminäitlejate fotode kogu ning enam kui pool tuhat fotot sellest on jõudnud raamatu kaante vahele.

Jaak Jõekallas (sündinud 1969 Tallinnas) on Rahvusooper Estonia laulja (tenor). Tegutsenud aastatel 2007–2010 ning aastast 2017 lepingulise autorina Klassikaraadios. Raamatute «Unustamatu Miliza Korjus» (2012) ja «Estoonlased maskiga ja maskita» (2017; koostöös Marvi Taggoga) autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles