Katariina Tamm annab koos Londoni näitetrupiga Tallinnas etenduse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Tamm
Katariina Tamm Foto: Promofoto/Kanal 2

Kolmapäeval, 24. oktoobril jõuab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia festivali SügisFesti raames esmakordselt Eesti publiku ette Londoni näitetrupp New Public oma esimese lavastusega «Lucid», mis on pälvinud Londoni kriitikutelt rohkelt kiidusõnu. Trupi koosseisus on ka Eesti näitlejanna Katariina Tamm. 

«Lucid» on naljakas ja kohati häiriv pilguheit unenägude maailma, mis tuuakse publikuni, kasutades leidlikku kombinatsiooni helidest, füüsilisest teatrist ja sürreaalsest huumorist. 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professori Jüri Naela sõnul on New Public suurepärane näide sellest, kuidas teatritrupp võib eksisteerida ja luua ilma lavastajata, ilma loomingulise hierarhiata, kombineerides kõigi trupiliikmete ideed üheks terviklikuks nägemuseks. 

«Järgmise aasta sügisel avab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uue rahvusvahelise magistriõppekava kaasaegsete etenduskunstide suunal, mille eesmärk on väga sarnane – koolitada etenduskunstnikke, kes suudavad luua ja leiutada ühtse trupina interdistsiplinaarses keskkonnas ja kes pärast õpingute lõpetamist on võimelised asutama oma trupi, et viia ellu oma loomingulist nägemust,» kirjeldas Nael.

«Tänavusel SügisFestil tähistamegi näitetrupi New Public lavastusega uue õppekava avamist,» lisas Nael. 

New Public liikmed asutasid trupi pärast Inglise Kuningliku Draamakunstiakadeemia (RADA) magistriõppe lõpetamist, kus üheks nende erialaõppejõuks oli prof Jüri Nael, kes on seal õpetanud alates 2011. aastast. Trupi koosseisu kuuluvad Stefanie BrucknerDean Elliott, Tom Kelsey, Jo Moss ja Katariina Tamm.

Etendus «Lucid» toimub kolmapäeval, 24. oktoobril kell 19 ja seda saab tänu viitevabale heli- ja videoülekande tehnoloogiale LoLa näha korraga kahes kohas, nii Eesti Rahvusraamatukogu tornisaalis kui ka EMTA kammersaalis. Sissepääs etendusele on tasuta. 

Juba 19. korda toimuv SügisFest on tervet Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiat ühendav festival, mis toob kokku muusika interpretatsiooni, heliloomingu, improvisatsioonilise muusika ja kaasaegsete etenduskunstide tudengid ja õppejõud. Festival pakub kuulajale läbilõiget Eesti ainsa muusikakõrgkooli mitmetahulisest tööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles