MØ: otsisin kõik need aastad oma kohta suures muusikatööstuses 

Kärt Kelder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis esineb MØ esimest korda 24. novembril. 
Eestis esineb MØ esimest korda 24. novembril. Foto: Pressifoto

Taani elektro popstaar MØ andis 19. oktoobril Columbia Recordsi alt välja oma teise täispika albumi «Forever Neverland». Neli ja pool aastat aega võtnud, on artisti hinnangul muusika uuel plaadil tema nägu, mida pole muusikatööstuses just lihtne saavutada. MØ rääkis telefonivestluses Kärt Kelderile, et on uue albumiga väga rahul, kuid samas kardab tohutult, kuidas elu edasi minema hakkab. 

MØd ei saa kohe kindlasti pidada enam lihtsalt Skandinaavia popmuusika omapäraks või popmaailma kergekaaluartistiks. Tee kuulsuseni on Karen Marie Aagaard Ørsted Andersenil olnud aga küllaltki kirju. Olles inspireeritud Spice Girlsist, hakkas Andersen laule kirjutama juba seitsmeaastaselt. Teismelisena kuulus ta Taani punkskeenesse, tundis huvi antifašismiliikumiste vastu ning viljeles vastavalt poliitiliselt laetud muusikat. Juba 18-aastaselt moodustas ta oma sõbrannaga pop-punkbändi nimega Mor, millega tuuritas Skandinaavias ja Berliinis, elades end välja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles