Tambet Tuisu esimest kuuldemängu kuulati avalikult

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22. oktoobril 18 toimus ERR-i Uudistemaja pressiruumis kuuldemängu «Reservaat» avalik kuulamine ning vestlusring lavastaja ja näitlejatega.

Kuuldemängu kuulamine on isikliku kujutlusruumi loomine, aga kuulamine ühises sõbralikus ringis annab võimaluse kujutlusi jagada ja vahetada. Seekord saab uhiuut kuuldemängu kuulata veel enne, kui see raadios kõlab. 

Urmas Alase kuuldemängus «Reservaat» põrkuvad ulmelisus ja intellektuaalne ohusatiir. Teemapüstitus, kultuuri ja loomingulisuse vaagimine, puudutab teravalt kaasajanärvi, millele lavastaja on omalt poolt lisanud vaimukaid knihve.

«Reservaat» sai teise auhinna möödunud aastasel kuuldemängutekstide võistlusel.

Kuuldemängu režissööri ja helikujundajana debüteerib Tambet Tuisk. Seni Raadioteatris näitlejana tegutsenud Tambet Tuisk õppis aasta enne lavakunstikooli astumist Tallinna Pedagoogikaülikoolis raadiorežii erialal ja sealt pärineb ka tema ergas huvi audiokunsti vastu.     

Osades teater NO99 näitlejad Marika Vaarik (professor Springer), Gert Raudsep (Ejnar Herzprung) ja Rea Lest (Berta Russell). Helirežissöör on Külliki Valdma.

Kuuldemängu esietendus on Vikerraadios 27. oktoobril kell 19.05, Raadio 2-s 28. oktoobri hommikul kell 7 ja Klassikaraadios 28. oktoobril kell 15.05.         

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles