Tunnike rahu Eesti Draamateatris

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Robert Annuse lavastusest «Tunnike rahu», fotol näiltejad Taavi Teplenkov ja Hilje Murel.
Hetk Robert Annuse lavastusest «Tunnike rahu», fotol näiltejad Taavi Teplenkov ja Hilje Murel. Foto: Eesti Draamateater

Reedel esietendub Eesti Draamateatris Robert Annuse lavastus «Tunnike rahu», kus mängivad Taavi Teplenkov, Hilje Murel, Merle Palmiste, Indrek Sammul, Karmo Nigula, Raimo Pass, Martin Veinmann.

Romaani- ja näitekirjanik Florian Zeller (sündinud 1978 Pariisis) on kasutanud kõiki traditsioonilisi komponente, et valmis küpsetada üks kena prantsuse farss.

Kirglik džässifänn Michel leiab täikalt haruldase vana plaadi ja kiirustab õnnelikuna koju, et otsekohe seda omaette rahulikult kuulata. Aga kogu maailm näib tema vastu olevat! Nii naine kui ka armuke otsustavad lagedale tulla ebamugava ülestunnistusega. Nagu välk selgest taevast ilmub lagedale tõrges poeg. Ette teatamata astub läbi üks sõber. Ema muudkui helistab ja helistab ja helistab. Muidugi on täna ka naabrite päev ja altkorruse naaber tahab seda tähistada. Ja siis veel lärmakas koduabiline ja kobakäpast torumees … Kas praegusel ajal on üldse võimalik olla kasvõi üks tunnikene täiesti segamatult? Michel vingerdab ja valetab, et võita endale kõigest üks tunnike rahu ja kuulata ihaldatud plaati. Aga kogu tema energia kulub pingutusele, et päikeseline hommikupoolik ei muutuks õdusunenäoks.

Lavastuse kunstnik on Eugen Tamberg, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres ning teksti on tõlkinud Indrek Koff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles