Dmitri Krõmov ei taha saada vanade lavastuste vahimeheks

Nikolai Karajev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaasavaratu» lavastaja Dmitri Krõmov (paremal) koos Elmo Nüganeni (vasakul) ja näitlejatega etenduse õnnestumist tähistamas.
«Kaasavaratu» lavastaja Dmitri Krõmov (paremal) koos Elmo Nüganeni (vasakul) ja näitlejatega etenduse õnnestumist tähistamas. Foto: Stanislav Moškov/Kuldne Mask

Teatrifestivali Kuldne Mask Eestis üks oodatumaid lavastusi oli kahtlemata Dmitri Krõmovi «Kaasavaratu». Varem on Eestis olnud võimalik näha mitut Moskva Draamakunstikooli Teatri Laboratooriumi ja Dmitri Krõmovi lavastust: «Söör Vantes. Donki Hot» teadagi millest, «Hiline armastus» samuti Aleksandr Ostrovski järgi nagu «Kaasavaratu», «Oma sõnadega. A. Puškin «Jevgeni Onegin»».

Paraku ajal, mil me juba harjusime mõttega, et näeme oktoobris veel üht Krõmovi lavastust, muutus midagi olulist: lavastaja teatas augustis, et lahkub teatrist, kus ta oli töötanud 14 aastat. Krõmov kirjutas oma veebisaidil: «Pean teile ütlema, et lahkun teatrist. Näitekunstikooli teatrist. Nagu ütles Andrei Donatovitš Sinjavski 1966. aasta protsessil: «Mul on nõukogude võimuga puhtalt stilistilised erimeelsused.» Ma lahkun teatrist, kus te kinkisite mulle armastust. Ma hakkan teist väga puudust tundma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles