Peeter Jalakas: oluline on see, et NO99 olemas oli

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Peeter Jalakas
Lavastaja Peeter Jalakas Foto: Margus Ansu

Teater NO99 teatas ootamatult, et lõpetab tegevuse. Vastuseks Postimehe palvele, kommenteeris sündmust Von Krahli teatri juht ja asutaja Peeter Jalakas.

Ma arvan, et NO99 teatri kadumine ei tähenda midagi, tähendab hoopiski see, et ta olemas oli. Nende püüdlused, mida nad alati väga oskuslikult manifesteerisid, on asjad, mis igas kunstivaldkonnas on olulised. Seda, mida miski tähendas, saab alles mingi aeg hiljem hinnata.

Iga lõpp on enneaegne. Meil ei olegi olemas sellist asja, nagu planeeritud lõpp. Nagu inimese puhul – sa võid ju surmaks valmistuda, aga ta alati tuleb enneaegselt. Täpselt samamoodi on see ka mõne kunstilise kollektiiviga. Minu arvates on see iseenesest väga kaunis, et nad ise niisuguse otsuse tegid. Minu teada on see vist ka esimene kord kui üks selline riiklik institutsioon lihtsalt otsustab, et okei, meid ei ole enam vaja. See juba iseenesest on selline paras kunstiprojekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles