Raamatud, mis aitavad elada, võita ja...

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holger Kaints, «Mälestusi raamatutest».
Holger Kaints, «Mälestusi raamatutest». Foto: Raamat

Igat tüüpi pervertidest on mulle kõige armsamad bibliofiilid – inimesed, kel on sügavalt isiklik (ning ühtlasi sentimentaalne ja otsapidi ka sensuaalne) suhe raamatutega. Sest ma olen ise üks nendest. Ka mina kipun eelistama raamatuid inimestele, soovin neid mitte üksnes lugeda, vaid ka omada; mitte üksnes vaadata, vaid ka katsuda. Minu kodune raamatukogu pole mitte üksnes kollektsioon, vaid minu (teine) perekond.

Ning seega huvitab mind kellelegi külla sattudes tema kodu kõigist võimalikest atribuutidest ja kvaliteetidest eelkõige sealne raamatukogu, mitte niivõrd selle kvantiteet, vaid kvaliteet, vastavus minu maitse-eelistustele nii teoste, autorite kui ka teemade osas. Tuntud vanasõna parafraseerides võiks vist öelda, et «näita mulle, milliseid raamatuid sa armastad, ja ma ütlen sulle, kes sa oled».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles