Rahvusvahelised rajad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kitarrist Jaak Sooäär, armeenia-eesti bassist Ara Yaralyan ja soome trummar Markku Ounaskari moodustasid trio juba 2016. aasta kevadel, debüütalbum sai valmis aga alles tänavu sügisel.
Eesti kitarrist Jaak Sooäär, armeenia-eesti bassist Ara Yaralyan ja soome trummar Markku Ounaskari moodustasid trio juba 2016. aasta kevadel, debüütalbum sai valmis aga alles tänavu sügisel. Foto: Rene Jakobson

Eesti kitarrist Jaak Sooäär, armeenia-eesti bassist Ara Yaralyan ja soome trummar Markku Ounaskari moodustasid trio juba 2016. aasta kevadel, debüütalbum sai valmis aga alles tänavu sügisel. Tõeliselt rahvusvaheline koosseis ja plaat on tegelikult veelgi rahvusvahelisem, sest sellel on oluline roll ka Johann Sebastian Bachil. «Shooting Star» sisaldab Sooääre ja Yaralyani omaloomingut.

Sooäär rõhub pigem kargele karakteritunnetusele, Yaralyan on rahutum ja intensiivsem. Peale selle Bachi seadeid ja armeenia traditsioonilist muusikat. Kõike seda arvestades võiks tervikpilt eklektiline, isegi häirivalt eklektiline olla, kuid nii see pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles