Pianist Age Juurikas ja kultuuriteadlane Linnar Priimägi koos laval

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Juurikas.
Age Juurikas. Foto: Gabriela Liivamägi

Kolmapäeval, 7. novembril kell 19 annab Tallinna Filharmoonia Mustpeade maja Valges saalis kontserdi noorema põlvkonna pianist Age Juurikas, kelle esituses saab kuulda Enrique Granadose klaveritsüklit «Goyescas». Kuulajatele avab esitusele tuleva teose seoseid ja tagamaid kultuuriteadlane Linnar Priimägi.

Enrique Granadose klaveritsükkel «Goyescas» on ülimalt poeetiline Francisco Goya maalidest inspireeritud muusikaline teekond, mis kirjeldab inimese elu läbi armastuse ja surma prisma. Kuigi tegemist on ühe klaverirepertuaari tippteosega, ei kuule seda tervikuna sageli. Põhjuseid on pianist Age Juurika sõnul mitmeid. «See poeetiline ja semiootiline materjal küsib esitamiseks sobilikku esteetilist ning intiimset keskkonda, teatavat eraldatust ja õhku seoste tekkimiseks, head klaverit ja esitajalt virtuoosset pianism,» on Juurikas kindel. Sellest johtuvalt tundus sobivaim ruum Tallinnas kava esitamiseks Mustpeade maja Valge saal, mis tänu vanalinna paksudele müüridele ja kaunile interjöörile loob vajaliku atmosfääri. Lisaväärtuseks on väga hea Steinway klaver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles