Eesti film linastub Liibanoni mainekal lühifilmifestivalil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Ott Kartau
Näitleja Ott Kartau Foto: Marko Saarm

Eesti novellfilm „Hea karjane“ valiti Liibanonis novembri lõpus toimuvale NDU rahvusvahelisele filmifestivalile, mis tutvustab uusi filmitegijaid läbi filmikunsti lühivormide ja on Lähis-Ida regiooni üks mainekamaid.

„Hea karjane“ festivalide arve avaneb aga juba sel reedel, mil film esilinastub rahvusvaheliselt Iraanis 35. Teherani Rahvusvahelisel Lühifilmide Festivalil ning 16. novembril Leedus, Scanoramal uute Balti lühifilmide võistlusprogrammis.

Eestis saab filmi näha juba praegu lühifilmide kollektsioonis „Värske veri“ ja Pimedate Ööde Filmifestivali alafestivali PÖFF Shorts Eesti lühifilmide võistlusprogrammis.

Nafta Films poolt toodetud film on režissöör Evar Anvelti debüütfilm. “Hea karjane” on filmitud Liibanonis ja inspireeritud Eesti ratturite röövimise loost, kuid vaatleb seda teise nurga alt. Filmi produtsendi Esko Ripsi sõnul on Liibanonis filmi linastumine eriti väärtuslik. "Evar Anveltiga on plaanis arendada jalgratturite Liibanoni pantvangidraama täispika filmi versioon, mistõttu igakülgne tähelepanu on kasuks võimalikule koostööle," ütles Rips.

Filmis peaosa Ibrahim mängib Liibanoni staarnäitleja Said Serhan. Kaasa teevad ka Eesti näitlejad Ott Kartau ja Riho Vahtras. Filmi operaator on Meelis Veeremets, kunstnik Farah F. Naboulsi, helirežissöör Matis Rei, monteerija Marion Koppel.

Ibrahim on lihtne, heasüdamlik mees, kelle peamiseks sissetulekuallikaks on lambakasvatus. Ta elab koos oma perega Lähis-Ida mägedes. Paar viimast aastat on olnud erakordselt viletsad – tema karja on tabanud haigused ning mitmed loomad on hukkunud. Tundub, et sellele hädale ei paistagi lõppu. Ühel päeval helistab Ibrahimile tema noorem vend Omar. Too küsib muretul häälel luba, et kasutada nende isa farmi ääres paiknevat abihoonet millegi jaoks, millest Ibrahim midagi kuulda ei taha…

„Hea karjane“ valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital  ja Colonna Capital. Festivalide levi vahendab Eesti Lühifilmi Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles