Taaskohtumine Krossi ja «Keisri hulluga»

Jaak Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Keisri hull» ERM Teatris. Fotol (vasakult): Tanel Jonas, Elina Purde, Andres Mähar ja Helgur Rosenthal.
«Keisri hull» ERM Teatris. Fotol (vasakult): Tanel Jonas, Elina Purde, Andres Mähar ja Helgur Rosenthal. Foto: Andres Keil

Eesti teatrikaardile on peaaegu märkamatult ilmunud uus tegija – ERM Teater. 9. veebruaril esietendus muuseumi soome-ugri näitusealal Aleksis Kivi «Seitse Venda ehk Uurali Kajakas» (lavastajad ja ühtlasi esitajad Katrin Pärn ja Janek Savolainen koos Silver Sepa ja Siim Angerpikuga). 5. oktoobril järgnes sellele muuseumi teatrisaalis Jaan Krossi «Keisri hull» (lavastaja Rein Pakk).

Kui vaimuka, hoogsa ja näituse interjööri hästi sobitunud «Seitsme venna» puhul võis ehk vaid kujutleda, kui palju oleks vaatepilt võimsam olnud, kui kolme vennakese asemel oleks meie ees seisnud siiski seitse soome «vägilast», siis «Keisri hullu» puhul riivas uue teatri säästlikkus juba väga valusalt silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles