Linnuse luurajad (2)

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Margus Ansu

Ilmselt jäävad inimestele, kes puutuvad kokku luuramise ja julgeolekualase tundliku infoga, hinge peale asjad, mida kõige paremini saabki ära põnevusjuttu jutustades. Kui inimese CVs on read «siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler» ja/või «sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku instituudi juht», siis võib arvata, et üht-teist kavalate võrkude punumisest see mees ka teab, kuigi rääkida ei saa. Muidugi mõista käib jutt Erkki Koortist ja tema (esik)teosest «Kättemaks Kirumpääl».

Endine sõjasulane Markus sunnitakse lahkuma teenistusest Vastseliina linnuses (seesama, mille varemetes praegugi hulkuda saab) ning ta on teel Tartusse, et uut teenistust leida. Otsides Kirumpääl öömaja, kuuleb ta, et üks tema relvavend on kummalistel asjaoludel surma saanud. Taplustes karastunud mees, lihtsakoeline, kuid õrnatundeline, otsustab paigale jääda ja sõbra surma eest kätte maksta. Raamatu lõpus on Kirumpää kaart ja mõned olulised aastaarvud. See on eriti kiiduväärt!

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles