Juurikas. Kaljulaid võitis New Yorgis!

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aita Laine Randjärv õigele teele.
Aita Laine Randjärv õigele teele. Foto: Mart Juur ja Allan Hmelnitski

Eesti näitas taas maailma spordiüldsusele koha kätte! Meie president Kersti Kaljulaid püstitas prestiižikal New Yorgi maratonil maailmarekordi. Kersti läbis distantsi 42,195 km keskmise kiirusega 30 km/h.

Aga meie president Kersti Kaljulaid ei võitnud mitte ainult lihtsate jooksjate massi, vaid ka suurte riikide juhte. Saksa kantsler Angela Merkel jäi Kerstist umbes 10 kilomeetrit maha. Prantsuse president Macron jooksis Kerstist kõvasti tagapool. Kersti edestas isegi kroonitud päid ja siniverelisi aadlikke, nagu näiteks kuninganna Elizabeth II ja Hispaania kuningas Felipe VI! Ei aidanud neid uhke päritolu ega väärikus. Spordis loeb ainult inimese isiklik jõud ja tahe!

Siinkohal võib halenaljaka näitena tuua USA presidendi Donald Trumpi, kes jäi maratonil viimaseks, kuigi ise on tuumariigi president. Tema üle naersid kõik Ameerika telekanalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles