«Võta või jäta» võitis kahe päevaga kolm festivaliauhinda

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Sagor («Võta või jäta»).
Reimo Sagor («Võta või jäta»). Foto: Allfilm.ee

EV100 mängufilm «Võta või jäta» pälvis pühapäeva õhtul Prantsusmaal Arrase rahvusvahelisel filmifestivalil žürii eripreemia ja Prantsusmaa filmikriitikute auhinna.

Festivali žürii tõstis esile delikaatselt jutustatud tundliku loo ja filmi erakordselt usutavad rollisooritused. Kriitikute auhinna pälvis film meeskarakteri tundliku portreteerimise eest. Päev varem võitis Liina Triškina-Vanhatalo linateose peaosatäitja Reimo Sagor Saksamaal Cottbusi filmifestivalil parima näitleja preemia.

«Võta või jäta» on praeguseks osalenud Varssavi, Luxemburgi, Hollandi ja Prantsusmaa filmifestivalidel, novembri lõpus ootab filmi osalemine Euroopa ühel vanimal - Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil Saksamaal. Põhja-Ameerika esilinastus leiab aset 3. detsembril AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washington DC-s.

«Kahe suure, kuid üsna erineva filmikultuuriga riigi festivalide auhinnad annavad kinnitust, et Liina on oma filmiga tabanud midagi aktuaalset ja universaalset, mis kõnetab väga erinevaid vaatajaid,» ütles filmi produtsent Ivo Felt.

«Võta või jätat» on endiselt võimalik vaadata ka Eesti kinode ekraanidel. Film on ametlik võõrkeelse Oscari kandidaat, mis on praeguseks Eesti kinodes kogunud üle 56 000 vaataja. Film «Võta või jäta» kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles