Positiivsuse laviin ja rahvaste sõprus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brainstorm kontsert Rock Cafes. FOTO: Madis Sinivee/eesti Meedia/scanpix Baltics
Brainstorm kontsert Rock Cafes. FOTO: Madis Sinivee/eesti Meedia/scanpix Baltics Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Renārs Kaupers on kõige kõvem muusikaline valuuta, mis lätlaste välja käia. Hiljutine laiv tõestas, et see kraam ei rikne ning tõstab tuju paremini kui odav õlu. Paldies!

Rock Cafe hämaras ootusärevuse särinas oli algul üsna võimatu aru saada, kes on õigupoolest Brainstormi fännid. Seal võnkles igat masti rahvast – rekameeste «šiki» stiili esindajaid, üleküpsenud kaunitare ja kapuutsistatud noortesalku… Mis muusika see ometi on, mis igast märgisüsteemist läbi libiseb ja nii erinevatele inimestele hinge ronib? Seltskond kirju nagu Rootsi laud.

Renārs ei lasknud saladuselooril saabujate päritolu kohta ka kuigi pikalt püsida. Üks lugu ja kolm keelt – selle dilemma ees tuli sel õhtul korduvalt seista.

Renārsi võime publik paari pilguga sütitada on midagi ainulaadset. Seda enam, et stiil, mille Brainstorm on valinud, on optimismi külvav, õnnelik pop. Tumedad rütmid, must energia, seks, vägivald, anarhia – kõik see on hulga jõulisem kraam publiku vangistamiseks ja kütkes hoidmiseks. Ja muusikas kasutatakse kõvemaid kange vaba käega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles