Estonias avab uksed restoran

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Rahvusooperis Estonia
Restoran Rahvusooperis Estonia Foto: Pille Riin Pettai

15. novembril avab Rahvusooperis Estonia uksed kauaoodatud Estonia restoran. Tegemist on erakordse sündmusega, kuna viimati oli võimalik teatrimajas tõsisemalt einestada kolmveerand sajandit tagasi.

Restorani menüü koosneb klassikalisest euroopa köögist. Pakutakse nii mereande, lamba- ja liharoogi kui ka taimetoite ning ka veinikaardi valik on täis parimaid maitseid. Estonia restorani peakokk on Kalvi Sedrik.

«Juhul kui keegi sööb õhtust mõnes teises restoranis, tähendab see vaid seda, et Estonias enam ruumi polnud!» sõnab teatrijuht Aivar Mäe. Ta lisab: «Estonia restorani eripäraks on kella üheteistkümneni avatud köök ja südaööni avatud restoran. Maitsvast õhtueinest ei jää ilma ei hilisel õhtutunnil linnas jalutajad ega ka pärast teatrietendust saabuvad külalised.»

Uhiuus restoran asub rahvusooperi talveaias ning üllatab ühteaegu nii väärika ajaloo kui ka põneva nooruslikkusega. Arhitekt Kristiina Kuusi ja agentuuri Refleks koostöös on restoran saanud kaasaegse välimuse ja uue visuaalse identiteedi. Restoran mahutab kokku 140 inimest – 100 kohta restoranis ning 40 baarialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles