Soovitused: sel nädalal PÖFFi debüütfilmide põhivõistlusprogrammis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õudussugemetega Hispaania film «Pakt» linastub PÖFFi debüütfilmide võistlusprogrammis. FOTO: Kaader Filmist
Õudussugemetega Hispaania film «Pakt» linastub PÖFFi debüütfilmide võistlusprogrammis. FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

«Pakt», Hispaania

David Victori uurib oma õudussugemetega filmis, milleks kõigeks on valmis ema, kelle tütar vaagub koomas ning on libisemas teisele poole elu ja surma piiri.

«Veebruari teed», Kanada, Uruguay

Immigratsiooniteema uudse ja huvitava nurga alt, Kanadas kasvanud lapselapse ja tema Uruguay vanaema kultuurideülene kohtumine.

«Üksildased öös», Mehhiko

Düsfunktsionaalne pesumajas töötav noormees suudab sotsiaalseid suhteid arendada vaid klientide taskutes sorides ning öösel nende kodudesse sisse murdnuna intiimesemeid näpates.

«Uju või upu», Prantsusmaa

17-aastane neiu on rakkes oma vaimse ja füüsilise puudega õe hooldamisega. Millist mõju avaldab see ohverdus tütarlapse isiklikule elule, kas armastus võib muutuda vihkamiseks?

«Katarsis», Maroko

Ulmefilm, mis seob kollaažiks arhiivimaterjalid, filmiklassika lõigud, allilma poksimatšid, teatrietendused, tsirkusevaatemängud ja hõimutantsud, kasutades saateks Balkani orkestrimuusikat, araabia hiphoppi ja serbia ballaade.

«Pääsemine», Taani, Rootsi, Horvaatia

Thomas ja Iben päästavad öisel paadisõidul naisterahva, pagulase, kelle kõik kaaslased paistavad hukkunud olevat. Naine väldib politseid. Kas teda saab usaldada ja mis juhtus tegelikult?

«Mäss, mis ei unune», Hispaania

Ajalooline põnevusdraama Hispaaniast, mis peab toime tulema Franco režiimi pärandiga. Sündmused pingestuvad avalikuks töötajate ja tööandjate, rahva ja võimu vastuseisuks. Poole peab valima ka raadiojaama uudistetoimetaja.

«Yung», Saksamaa

Millenniumilaste kirev elu. Neli noort tüdrukut meeletus ja hedonistlikkus Berliinis. Kes teenib raha netipornoga, kes sebib uimastitega ja kes teeb ettevalmistusi Los Angelesse põgenemiseks.

«Lorik», Armeenia, Venemaa, Šveits, Serbia, Rootsi, Küpros

Mees ülikonnas asetab teatrijuhi lauale rahapaki ning teatab, et teater suletakse. Staažika näitleja Laurence’i ehk Loriku jaoks on see kohutav šokk. Tragikomöödia tänapäeva Armeeniast.

«Saša oli siin», Leedu

Südantlõhestav draama uurib lapsendamisega seonduvaid absurdsusi ja usalduse küsimust. Lastetu naine nõustub orvuks jäänud poisi üheks saatuslikuks päevaks enda hoole alla võtma, teades, et ajutine kasupoeg peab lastekodusse naasma, sest naise abikaasa loodab eostada ühist last loomulikul teel.

«Kustutatud», Sloveenia, Horvaatia, Serbia

Psühholoogiline draama absurdsest situatsioonist: lapse saanud Ana andmed on kohalikus sünnitusmajas salapärasel kombel kadunud, ehkki naisele kinnitatakse, et tegu on üksnes tehnilise viperusega. Kas vastsündinu on nüüd ametlikult orb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles