Soovitus: PÖFFi absurdipalad filmigurmaanidele

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi/Taani film "Piir"
Rootsi/Taani film "Piir" Foto: Kaader filmist

Kodumaine suursündmus on juba trobikond päevi kinoelamusi pakkunud. Neile, kes pole veel piisavalt mahlast vaatemängu tunda saanud, siinkohal paar soovitust.

«Piir» (Režissöör Ali Abbasi; Rootsi ja Taani 2018)

Inetus on tabuteema nii filmis, kui elus. Keskealine tolliametnik Nina on terve elu oma välimust häbenenud. Tööpost viib naise kokku endasarnase mehega. Juhuslik kohtumine annab mõlema üksildase hinge elule uue suuna. Tonaalsuselt on «Piir» kohati närvesööv vaatamine. Samal ajal tuuakse meieni mütoloogiliste elementidega armastus-ja eneseleidmiselugu. Cannes’i filmifestivali kõrvalprogrammi Un Certain Regard võit ütleb nii mõndagi.

Täna, 21. novembril ning 1. detsembril Tallinnas

PÖFF Shorts «Öökino»

293 minutit animafilme – see fakt räägib vast enda eest. Neile, kel eelmisel aastal öine seanss vahele jäi, võivad sel aastal katsetada. Kes peab reedel tööle minema, võib end kostitada teise omanäolise PÖFF Shortsi seansiga «Late Night Love», mis linastub esmakordselt juba täna, 21. novembril.

«Öökino» stardib neljapäeval, 22. novembril nii Tallinnas kui Tartus

«Putukas» (Režissöör Jan Svankmajer; Tšehhi ja Slovakkia 2018)

Jan Švankmajer on legend. Žanri piire segav «Putukas» on intrigeeriv film, läbi mille Tšehhi kino vanameistriga kohtuda. Linateose keskmes on harrastusnäitlejad, kes püüavad lavastada satiirilist tükki putukatest. Kohati mõjub film halva unenäona, siis meenutab sürrealistlikku absurdikomöödiat. Üks erilisemaid linateoseid PÖFFi valikus.

Pühapäeval, 25. novembril Tallinnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles